Recente Blogs

Blogs

Waarom blijft mijn beleefplek leeg?

We hebben een treincoupé geplaatst, een vrijwilliger heeft Ot & Sien luisterboek en platen gemaakt en toch komen er maar weinig bewoners. Ik begrijp er niets van zegt de zorgmanager tegen mij. Nee gek he, denk ik.

Lees Verder »
Blogs

Muziek in de zorg – wat bracht het mij?

Muziek in de zorg! Wat bracht muziek mij maar vooral de cliënten, ik ben mij sinds de Webinar van Ignar Rip bewust geworden hoe belangrijk muziek is niet alleen voor onze cliënten met dementie, Parkinson, Cva, mensen in hun laatste fase, eigenlijk is muziek voor al onze cliënten en eigenlijk denk ik dat muziek belangrijk is voor iedereen.

Lees Verder »
Blogs

Breng Muziek in de Zorg

Wat is muziek toch enorm belangrijk. Muziek dringt vaak dieper door dan woorden, muziek raakt je ziel. Sinds de geweldige training MuziekGeluk, heb ik altijd muziek paraat staan.

Lees Verder »
Blogs

Eerbetoon

Afgelopen zaterdagavond heb ik je voor het laatst gezien en gesproken. Je lag op bed en wilde er al de hele dag niet meer uit komen. Eten en drinken wilde je ook niet meer.

Lees Verder »
Blogs

Als muziek Ojaaa momentjes brengt

Als u nieuw onze huiskamer binnenstapt, leer ik u kennen als een vrolijke, gezellig aanwezige dame die altijd in is voor een praatje. Als ik met u in gesprek ben, dan bemerk ik dat u soms “vastloopt”. U vindt dit erg lastig dat u dan vergeet waar u over wilde vertellen.

Lees Verder »
Blogs

MuziekGeluk in Essie’s wijk

De volgende meneer, leeft erg in zijn pijntjes en ongemakken, is voor niks te motiveren en verblijft eigenlijk de hele dag in zijn sta-op stoel. Ik weet dat meneer vroeger veel met muziek heeft gedaan dus ben erg benieuwd wat de reactie zal zijn.

Lees Verder »
Blogs

Zondagmorgen, kerklokken en Lionne’s herinneringen

Even loop ik weer in mijn witte jasje over dat plein. Dit is wat geluiden dus kunnen doen. Het brengt je weer even terug naar het moment. Wat is de zorg toch een mooi vak. Plots word ik door verdriet overmand, helaas kan ik niet meer de verzorgster zijn die ik was. Dertig jaar vol liefde en passie voor dit mooie vak.

Lees Verder »
Blogs

Imagine……..nooit meer zwart, wit, blauw of geel

Ik zie discriminatie als het “niet ontmoeten van een mens” want waar alleen de buitenkant wordt gezien en niet een mens, ontkiemt discriminatie. Dan zullen in graniet gebeitelde vooroordelen, nergens op gebaseerde angsten en afkeuringen voorkomen dat mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Lees Verder »
Blogs

Music is the food of love… Play On!

Wist je dat het achterhalen van de persoonlijke muziek van de bewoner een hele prachtige tool is om nog meer verbinding met de persoon te maken die tegenover je zit? Alleen daar zit ook meteen de uitdaging om muziek daadwerkelijk te gebruiken tijdens het contact met de bewoner.

Lees Verder »
Blogs

Nana Mouskouri “een Muze in hoogsteigen persoon”

De voorbereiding op het interview dat ik met Nana Mouskouri mocht hebben, was een heerlijke reis door mijn eigen verleden. Het was alsof ik in een tijdmachine gestapt was waarmee ik allerlei belangrijke mijlpalen uit mijn leven passeerde die door de liedjes van Nana muzikaal omlijst zijn.

Lees Verder »
Blogs

De Bonte Dinsdag avond trein

Pak de Verkade koekjes, leg de lange vingers op schaaltjes. Zet de koffie en de thee klaar, een advocaatje met slagroom gaat er natuurlijk altijd in. Zet de playlist “De Bonte Dinsdagavond trein” aan en je hebt echte jaren ’50 Hollandse gezelligheid.

Lees Verder »
Blogs

Lady in Red en MuziekGeluk

Terwijl ik haar dit allemaal vertel trek ik haar kousen uit en zorg ik ervoor dat ze haar medicatie van 21 uur krijgt. Als we klaar zijn, gaat mevrouw verder waarmee ze bezig was voordat ik binnenkwam namelijk tv kijken.

Lees Verder »
Blogs

Muziek zegt meer dan 1000 woorden

Ik zing meneer vrolijk toe. Meneer glimlacht en begint met mij samen dit liedje mee te zingen. Vol overgave zingt meneer mij nu toe oooooohhhhhhhhhhhhh kom uit de bestee mijn liefste. Zijn ogen glanzen, zijn gezicht spreekt boekdelen.

Lees Verder »
Blogs

JOY is een cadeautje

Er werd meegezongen, mee getikt met de muziek, er werd zelfs gedanst! Er was een mevrouw die haar hand op het boxje legde om de trilling van de muziek te kunnen voelen. Hun ogen, hun gezichten spraken boekdelen. Ieder genoot op zijn/haar eigen manier.

Lees Verder »
Blogs

The power of music in het project ‘Senioren Serenade’

Als ik werk met kinderen maak ik graag gebruik van mijn achtergrond (theater, dans, sport en muziek). Ik houd ervan om telkens nieuwe projecten op te starten en uit te voeren. Zo ook het project ‘Senioren Serenade’, waarbij ik geïnspireerd ben door Ignar Rip met zijn MuziekGeluk en door Oliver Sacks, te zien in de documentaire ‘Alive Inside’.

Lees Verder »
Blogs

Willem kom je bed toch uit

Ik laat hem mijn telefoon zien en vertel hem dat ik hierop muziek kan afspelen. “Echt mooi zeg!”; antwoord meneer en hij begint spontaan mee te zingen. Bij de zin “Willem kom je bed toch uit” zeg ik inderdaad meneer V. kom er zelf ook maar uit, dan ga ik u helpen met de verzorging.

Lees Verder »
Blogs

Joy in de Gelderlander

Bij woonzorgcentrum Subenhara in Zevenaar en bij woon-zorgcomplex De Koekoek in Veenendaal begint 1 februari een proef met muziek voor bewoners met dementie. Verzorgenden kunnen hun favoriete muziek eenvoudig afspelen met de Joy, een nieuw apparaat.

Lees Verder »
Blogs

Joy de Muziekspeler

Hier is ie, de allereerst werkende pilot model van Joy, ontwikkeld voor en door verzorgenden. Met Joy is het aanzetten van muziek net zo gemakkelijk als het licht aan doen. Want kost het meer tijd dan hebben verzorgenden er simpel weg geen tijd voor.

Lees Verder »
Blogs

De Jurist en het ziek zijn

Enige tijd geleden “ontmoette” ik op sociaal media Erik Beckers. Een jurist wiens passie het is om belangrijke juridische zaken eenvoudig uit te leggen, zodat iedereen er zijn voordeel mee kan doen.

Lees Verder »