Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang elke maand MuziekGeluk in je mailbox

Go to the English Website

Terwijl ik met mijn jas op mijn arm de huiskamer PG uitloop om naar huis te gaan, kom ik twee dames op de gang tegen. Greet loopt met een gebogen hoofd en een lieve zorggezel heeft Greet aan haar arm en loopt met haar mee.

Als ze langs komen lopen zie ik dat Greets ogen gevuld zijn met tranen. “Ze is wat verdrietig” zegt de zorggezel, “Vandaar dat wij samen even een wandelingetje maken he Greet, wellicht fleur je hier wat van op”.

Greet kijkt op en ik zie een paar waterige oogjes. “Och wat een verdriet” zeg ik. (Ik weet dat Greet vaker verdrietig is en dat dit soms moeilijk om te buigen is)

“Maar ik weet misschien wel iets waar u vrolijk van wordt. Ik ken een lied over de Dom van Utrecht.” (Heel fijn maar ook belangrijk om te weten dat deze dame uit Utrecht komt 😉)

Terwijl de zorggezel haar telefoon al in de aanslag heeft, denk ik even na. “Hoe heet dat lied nou ook alweer”, zeg ik peinzend hardop.

“Ik weet het”, zegt Greet en er verschijnt een glimlach om haar mond. “Als ik boven op de Dom sta”. Al snel heeft de zorggezel het lied te pakken via YouTube en de tonen van Herman Berkien vullen de gang.

Heel handig dat er een tekst bij staat, dus beginnen wij samen met Herman mee te zingen. Greet kijkt van mij naar de zorggezel en haar waterige lachje wordt nu een brede glimlach.

Ook Greet begint mee te zingen. Samen lopen wij al zingend in polonaise de huiskamer binnen.

En dat is nou de kracht van muziek. Met de juiste noot kan je een gevoelige snaar raken. (Om maar even in muziek termen te blijven)

Bij Greet biedt dit lied troost en een gevoel van geluk. Wellicht waande zij zich weer heel even in Utrecht, haar geliefde stadje.

Met een gevoel van geluk loop ik naar buiten. De tonen van de muziek galmen nog na in mijn oren. Wat ontzettend fijn om de tools van Muziek Geluk te kennen. Want Muziek brengt Geluk.

Als je weet hoe je de juiste muziek in kan zetten. Daarom zet ik mij in voor meer muziek in de zorg.

Wil jij net als Lionne geluk geven met muziek? Volg dan net als Lionne een MuziekGeluk training.

Vertel het verder……..
Ignar Rip

Oprichter MuziekGeluk | Trainer I FAB ambassador | innovator, Ignar maakt het zorgen voor mensen met dementie gemakkelijker en leuker. Hij is gepassioneerd over favoriete muziek voor iedereen – innovatie - zorg - en Rotterdam.

Aankomende Trainingen

Boektip van Rip

Recente Blogs

Spotify Afspeellijsten

Chat openen
Hi heb je een vraag of kan ik je ergens mee helpen ?