Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang elke maand MuziekGeluk in je mailbox

Go to the English Website

The power of music in het project ‘Senioren Serenade’

Als ik werk met kinderen maak ik graag gebruik van mijn achtergrond (theater, dans, sport en muziek). Ik houd ervan om telkens nieuwe projecten op te starten en uit te voeren.

Zo ook het project ‘Senioren Serenade’, waarbij ik geïnspireerd ben door Ignar Rip met zijn MuziekGeluk en door Oliver Sacks, te zien in de documentaire ‘Alive Inside’.

Met dit ‘Senioren Serenade’ project gaan we met een groep kinderen naar verzorgingstehuizen toe en zingen voor de ‘oma’s en de opa’s’ van Nijmegen.

Niet alleen zingen de kinderen oude liedjes die de ouderen herkennen en meezingen, de kinderen laten ook de spelletjes uit de oude tijd zien, zoals touwtje springen, hoepelen, radslagen, kaatsenballen, bliklopen en gymnastiek kunstjes.

Nadat het laatste liedje, waarbij er goed meegezongen wordt door de ouderen, gezongen is, stellen de kinderen zichzelf voor en gaan een gesprekje aan met deze prachtige mensen die al een heel leven achter zich hebben.

Wat ontroerend om te zien wat er gebeurt als kinderen en ouderen contact maken met elkaar en waar muziek en spel de brug tussen de generaties zijn.

Wat mooi om de ouderen ‘wakker’ te zien worden…levendig te zien reageren en met schitterende ogen en een stralende glimlach te zien als we weer weggaan.

Na afloop vroegen de kinderen, de ouderen en het personeel of we dit vaker wilden doen, zo leuk vond iedereen het.

Met muzikale groet,

Monic Bakker

 

Lees meer over het Senioren Serenade project op de site van Monic Bakker

Geschreven op 18 – feb – 2020
 
Vertel het verder……..
Ignar Rip

Oprichter MuziekGeluk | Trainer I FAB ambassador | innovator, Ignar maakt het zorgen voor mensen met dementie gemakkelijker en leuker. Hij is gepassioneerd over favoriete muziek voor iedereen – innovatie - zorg - en Rotterdam.

Aankomende Trainingen

Boektip van Rip

Recente Blogs

Spotify Afspeellijsten

Chat openen
Hi heb je een vraag of kan ik je ergens mee helpen ?