Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang elke maand MuziekGeluk in je mailbox

Go to the English Website

Muziek in de laatste uurtjes

De kracht van Muziek, vooral nu in deze tijd waarin het corona virus ons verplicht isoleert merk ik nog meer de kracht van muziek. Muziek verbindt en brengt vrolijkheid, in deze dagen.

Steeds vaker als ik een appje verstuur ,dan stuur ik een lied mee. Dit wordt zo goed ontvangen en het leuke is, dat ik ook regelmatig een liedje terug krijg.

Ik zou zeggen probeer het ook eens. Muziek zegt zoveel meer. Meer dan duizend woorden kunnen zeggen. Muziek brengt gevoel tot uiting.

Hiermee kom ik op het verhaal wat ik  graag met jullie wil delen. Bij ons woonde een mevrouw met een grote passie voor muziek.

Tijdens onze gezamenlijke muziek avondjes was zij dan ook altijd van de partij. Zij klapte dan vrolijk mee op de maat van de muziek.

Op √©√©n van die avonden draaiden wij het liedje ‚ÄúZonnetje gaat van ons scheiden‚ÄĚ echt een lied van vroeger.¬†Ik kende het niet maar onze bewoners wel.

Al zingend liep zij deze avond naar haar kamer. Zij zong dit lied volledig mee. Toen zij wat minder te pas werd, bleef zij onze avondjes trouw bijwonen. Zij werd dan in haar rolstoel gebracht.

Ook dan klapte zij vrolijk met de muziek mee, ook al vielen af en toe haar oogjes dicht.  Aan heel haar houding zag ik, dat zij dan bleef luisteren en genieten van de muziek.

Een glimlach bleef dan om haar mond zweven. En af en toe deinde zij zachtjes heen en weer op de tonen van de muziek. Muziek van vroeger ,muziek uit haar jeugd.

Tijdens het laatste stukje van haar leven, bleef muziek een grote rol spelen. Samen met haar dochter heb ik een passende playlist voor haar gemaakt.

Ook hield zij erg van vogels, dus het fluiten van vogels mocht niet ontbreken. Wat is het dan enorm fijn om Joy te hebben. Zodat een ieder van zijn/haar eigen muziek kan genieten.

Of dat nu is tijdens het wakker worden of slapen gaan. Ik hoop dat Joy haar tijdens de laatste uren van haar leven rust heeft gebracht en dat zij net zo van haar muziek heeft kunnen genieten zoals zij dat altijd deed.

Zij gaf maar weer eens het bewijs wat de juiste muziek kan doen en betekenen, ook tijdens de laatste uurtjes van haar leven.

Als ik het lied hoor¬†‚ÄúZonnetje gaat van ons scheiden‚ÄĚ dan zie ik haar voor mij, meezingend met dit lied.

Lieve mevrouw, ik zal u nooit vergeten, u was ook een echt zonnetje in huis! En zo gebeurde het dat zij op de tonen van de muziek naar de hemel is gegleden.

Lionne

Geschreven op 29 – apr – 2020
Vertel het verder……..
Ignar Rip

Oprichter MuziekGeluk | Trainer I FAB ambassador | innovator, Ignar maakt het zorgen voor mensen met dementie gemakkelijker en leuker. Hij is gepassioneerd over favoriete muziek voor iedereen ‚Äď innovatie - zorg - en Rotterdam.

Aankomende Trainingen

Boektip van Rip

Recente Blogs

Spotify Afspeellijsten

Chat openen
Hi heb je een vraag of kan ik je ergens mee helpen ?