Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang elke maand MuziekGeluk in je mailbox

Go to the English Website

De Bonte Dinsdagavond trein

Speciaal voor activiteitenbegeleiders heb ik twee afspeellijsten gemaakt: “De Bonte dinsdagavond Trein” en “Negen heit de Klok”.

Met deze MuziekGeluk afspeellijsten kan je eenvoudig en gemakkelijker bewoners in een zorginstelling, met of zonder dementie, een heerlijke middag of avondje bezorgen.

De Bonte Dinsdagavondtrein was de meest succesvolle radioshow in de geschiedenis van de Nederlandse radio. In eerste instantie was het programma bedoelt voor  het werven van leden, maar al heel snel luisterden er miljoenen mensen naar.

Van 1936 tot 1957 werd het programma iedere dinsdagavond uitgezonden, met uitzondering van de oorlogsjaren. Het was een show met publiek.

De AVRO-leden kwamen met de trein naar Hilversum waarna ze in optocht, met harmonie voorop, naar de studio liepen.

Onder leiding van Guus Weitzel traden er vele artiesten op die hun bekendheid mede dankten aan deze show. Zoals Snip & Snap, Bobbejaan Schoepen, Toon Hermans, Rudi Carrell, Bob Scholte, The Three Jacksons en Willy Alberti.

Negen Heit de Klok was het andere legendarisch amusementsprogramma dat mensen in de jaren “50 aan hun radiotoestel kluisterende.

In tegenstelling tot “De Bonte dinsdagavond Trein” haakte de teksten in op de actualiteit. Iedere uitzending werden liedjes en sketches opgebouwd rondom een actueel thema.

De populariteit van het programma werd duidelijk toen in 1950 een prijsvraag 40.000 inzendingen opleverde.

Pak de Verkade koekjes, leg de lange vingers op schaaltjes. Zet de koffie en de thee klaar, een advocaatje met slagroom gaat er natuurlijk altijd in.  Zet de playlist “De Bonte Dinsdagavond trein” aan en je hebt echte jaren ’50 Hollandse gezelligheid.

Veel plezier

Ignar Rip  van MuziekGeluk

 

Geschreven op 28 – mrt – 2020

Vertel het verder……..
Ignar Rip

Oprichter MuziekGeluk | Trainer I FAB ambassador | innovator, Ignar maakt het zorgen voor mensen met dementie gemakkelijker en leuker. Hij is gepassioneerd over favoriete muziek voor iedereen – innovatie - zorg - en Rotterdam.

Aankomende Trainingen

Boektip van Rip

Recente Blogs

Spotify Afspeellijsten

Chat openen
Hi heb je een vraag of kan ik je ergens mee helpen ?